neljapäev, 1. veebruar 2018

Ränk jaanuar, ühisrahastuse rekord(id)

Jaanuar oli ränk. Lapse öine unetus on võtnud viimasegi jõuraasu, ka on uudseks kogemuseks korraga kaks nutvat inimest mu magamistoas - Unetu Laps ja Kuri Naine. Ühekaupa on mu magamistoas külalisi nutmas nähtud küll ja veel, peamiselt vastassugupoole esindajad, kes mu esitustega linade vahel või väljaspool neid rahul pole olnud. Kuid kaks ja korraga, seda on tunduvalt raskem hallata.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Oli raske kuu, aga positiivset oli ka, nimelt laekus ühisrahastusest seni suurim intressisaak, kokku 204 eurot, eelmine rekord oli 178. Crowdestate`st laekusid korraga kahe laenu intressimaksed, Mintoses ja Omarahas olid tegusad kuud, sealt siis ka tulemus. Järgmine kuu tõotab see-eest kehvem tulla, mitu laenu Omarahas näikse kohe-kohe müüki minemas ja kahjumit tekitamas. Ühisrahastuse rekordeid võiks sel aastal veel oodata, eriti suvel, kui paar suuremat Crowdi laenu korraga kogu summa maksavad. Kui maksavad.
Summad siis ka, uus Omaraha intressirekord on 98 eurot ja Mintoses 54 eurot.
Aktsiaturul ostsin natuke LHV aktsiaid juurde, Silvano maksis dividende ja kavatsen järgmine kuu tänutäheks neid ka juurde osta. Oma "osta ja hoia" strateegiast loobuda ei kavatse, aga kui mullu aktsiad juurde ostsin, siis tegin valiku OEG, Merko ja Kaubamaja kasuks, kahekordistasin oma positsiooni neis. Harju Elekter, LHV ja Silvano jäid nagu olid, ometigi on neist kaks esimest kõige rohkem kasvanud ja Silvano kõige rohkem dividende maksnud. Nii et isegi praegusel pulliturul saab loll Tallinna börsil kui mitte just peksa, siis ühe kõrvakiilu ikka.
Õnneks on lolle ka mujal kui börsil, veebruarist alates pidi üks üürnik suuremat üüri maksma, aga oma rumalusest hakkas seda maksma juba jaanuaris. Muutsin siis lepinguprojektis lepingu alguskuupäeva varasemaks, arvestan, et see 10 sekundit Wordis toimetamist tõi mulle sisse 50 eurot. Kujutan ette, et niimoodi hinnastavad oma tööd juristid - panen lõigu kirja, joon kohvi ja loen uudiseid, jälle tund tööd arvele juurde. Mõnus.
Äripäeva ja LHV Börsihai mängus virvendan esisajas, istun suuresti paaris aktsias kinni, aga veebruaris teen mõne kauplemiskatsetuse ka. Pean ka muidugi mainima, et võimalus teha mitu portfelli oli korraldajate poolt rumal ja kaotas igasuguse sportliku huvi asja vastu.
Sporditegemisest pole eriti midagi rääkida, jooksma jõudsin kolmel korral, mõned korrad ka kossutrenni. Suusad pean veebruaris ikka alla saama, nui neljaks.
Mõned raamatud said ka loetud, soovitan Holger Kaintsi "Uinuvat maad", hea lihtne, kohati isegi lihtsustatud, aga ikka kaasahaarav lugemine. Afanasjevi "Serafima ja Bogdan" vajus romaani teises pooles ära, aga sain vanausuliste koha pealt palju targemaks ja tekkis soov Peipsi kandis suvel veidi ringi vaadata. Maarja Kangro novelle on raske lugeda, autor üritab oma lugemust ja keeleoskust liigselt eksponeerida, ära tüütab. Või tekib häbi oma väikse lugemuse pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar